duminică, 14 februarie 2010

Se impune sa iubesti?


In conceptia americana, azi se sarbatoreste Valentine's Day, o sarbatoare cu tenta romantica ce reprezinta temei pentru cresterea profitului producatorilor si multe alte actiuni neprevazute sau exercitate an de an.
Romanii prin "harul" lor de a se inspira cate putin de ici' de colo' , ajung sa profite de fiecare zi de "sarbatoare" indiferent ca e a lor sau nu , pentru a-si hrani spiritul. De unde alte nationalitati nici nu stiu ca la noi exista un 1 Martie, un 8 Martie sau macar un Sf Ion , noi prelungim cu adaugiri stupide prin calendare, fiecare sarbatoare care ni s-ar parea interesanta de pe la cei care convietuiesc alaturi de noi pe frumoasa Terra.
Poate nimic rau in asta....avand in vedere ca romanul cu greu este convins sa isi faca macar cumparaturile de la el din tara, mai ales pe timp de criza mai merge inca o sarbatoare sa mai aruncam niste lei fara numar ca si asa vine Martie si multi deja isi pun mainile in cap cand se gandesc , flori pentru mama, bunica, prietena si etc etc.....si uite asa Decembrie si-a pierdut statului de "luna a cadourilor" .
In acceptiunea mea, nu exista o zi pentru a sarbatori iubirea si dragostea. Acestea sunt niste sentimente pe care le sarbatoresti zi de zi atata timp cat ele exista in suflet , atata timp cat exista cineva caruia sa i le adresezi sau sa-i faci dovada de afectiune neconditionata. Poti sa te indragostesti zilnic daca asta simti, poti zilnic sa oferi ceva material sau spiritual daca asta doresti, nu este necesar sa se faca ordine in masa, nici nevoie de cutume ca omul de rand din toata lumea asta sa stea parca la o coada, obligat de niste reguli facute doar sa stapaneasca natiunea.
Iubeste liber, fii liber.....acorda-ti liber si vei vedea ca nimic din ce guverneaza societatea nu isi mai are sensul....fa-o dar cu autocontrol
Punct

Niciun comentariu: